Verschillende soorten erfafscheiding

schutting

Wanneer je besluit om een bepaalde vorm van erfafscheiding aan te leggen in de tuin, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Om de soort erfafscheiding te bepalen is het ook belangrijk om het doel van de erfafscheiding vast te stellen. Moet de erfafscheiding alleen een sierlijke manier zijn om de grenzen van de tuin aan te duiden, moet de erfafscheiding een beveiligingsfunctie hebben of moet de erfafscheiding zorgdragen voor een betere privacy? De verschillende doelen kunnen op verschillende manieren bereikt worden.

 

De groene erfafscheiding

Er zijn allerlei manieren waarop een natuurlijke groene erfafscheiding kan worden gecreeerd. Met een groene erfafscheiding kunnen verschillende doelen worden bereikt. Een lage haag kan bijvoorbeeld puur en alleen sierlijk het terrein afbakenen, maar een grote coniferen haag kan ook zorgen voor privacy. Wat zijn gebruikelijke vormen van groene erfafscheiding?

 

Liguster

De liguster wordt veel gebruikt als erfafscheiding omdat de plant ook in de winter groen is en daarnaast ook nog eens makkelijk te snoeien is.

 

Buxus

De buxushaag wordt vaak gebruikt als sierlijke erfafscheiding. De buxus wordt over het algemeen vaak niet veel hoger dan 1 meter hoog gehouden. De buxus is een redelijk stabiele plant en groeit niet overdreven hard. Ook de buxus behoud in de winter zijn groene kleur.

 

Coniferen

Coniferen kunnen makkelijk in een rij worden geplaatst, welke vrij snel tot een dichte haag uitgroeien. Coniferen zijn er in verschillende kleuren.

 

Houten schutting

Een veelgebruikte erfafscheiding in woonwijken is de houten schutting. Op het gebied van houten schuttingen zijn er allerlei varianten op het gebied van kleur, houtsoort en motief. Een hardhouten gaat over het algemeen het langst mee, natuurlijk liggen hiervoor de kosten ook wat hoger. Om weer wat op de kosten te besparen kan men er voor kiezen om zelf een schutting te plaatsen.

 

Metalen hekwerk

Een metalen hekwerk wordt graag gebruikt om de tuin veilig af te schermen. Het hekwerk is vaak al een psychologische barriere voor inbrekers om het huis binnen te dringen, laat staan de fysieke barriere die het daadwerkelijk oplevert.

Online een tuinkachel bestellen

Ben je op zoek naar een mooie tuinkachel? Maar twijfel je over waar je deze het beste kan kopen? Je kunt natuurlijk een tuinkachel kopen in een tuincentra. Maar er zitten meer voordelen aan het online bestellen van een tuinkachel. Wij zetten de voordelen van het online bestellen voor je op een rij.

Soorten tuinkachels

Tuinkachels komen in allerlei soorten en maten. Je hebt luxe tuinkachels, maar ook goedkopere uitvoeringen. Je hebt grote tuinkachels, voor als je een grote tuin hebt, maar ook wat kleinere tuinkachels voor als je minder ruimte hebt. Daarnaast zijn tuinkachels in allerlei verschillende kleuren en materialen te koop.

Tuincentra

Het aanbod van tuinkachels in een tuincentra is echter beperkt. In een tuincentra hebben ze vaak maar een paar modellen. Online is het aanbod van tuinkachels echter vele malen groter. Er is altijd wel een webshop in tuinkachels. Je hebt op het internet veel meer keuze uit verschillende modellen. Dat is dan ook één van de redenen waarom je een tuinkachel het beste online kunt bestellen.

Voordeliger

Daarnaast liggen de prijzen online over het algemeen lager dan in een tuincentra. Webshops hebben met regelmaat leuke aanbiedingen en acties, waardoor je zo tientallen euro’s kan besparen op een tuinkachel. Daarnaast kun je online gemakkelijker de prijzen met elkaar vergelijken, in een tuincentra gaat dit wat lastiger, daar moet je het met het aanbod doen. Door de prijzen onderling met elkaar te vergelijken kun je zien bij welke webshop je het meest voordelig uit bent.

Een kleine tuin met grote mogelijkheden

mooie tuin

Ruimte is een schaars goed bij de kleine tuin dus iedere centimeter moet worden benut. Met een goed ontwerp, verschillende structuren en slimme beplanting wordt de kleine tuin een stijlvolle buitenruimte!

Ontwerp Een goed ontwerp zorgt ervoor dat de ruimte zo optimaal mogelijk wordt benut. Een aantal basisprincipes zijn belangrijk bij het ontwerpen:

  • vorm
  • licht
  • materiaalgebruik

Begin met een schets van de ruimte met de afmetingen. Noteer ook alle muren die grenzen aan de tuin, op deze manier kun je ook de lichtinval van de tuin inschatten. Met de afmetingen in gedachte kun je bepalen welke materialen, beplanting en accessoires het beste in de tuin passen.

Structuur
De materialen, de meubels en de manier waarop deze in de tuin worden geplaatst bepalen de uitstraling en karakter van de tuin. Een stevige betonvloer als basis past perfect bij een moderne en strakke tuin. Een romantische tuin kan natuursteen gebruiken. Hergebruikt baksteen geeft de tuin een doorleefde en bohemian sfeer. Kies voor één terras als de tuin erg klein is. Mocht er meer ruimte zijn kunnen er twee terrassen worden aangelegd in verschillende materialen voor een stijlvol en modern effect. Een kleine tuin met weinig zonlicht kan het beste kiezen voor lichte materialen. Donkere materialen maken de tuin optisch kleiner.

Beplanting
Bepaal allereerst wat de ‘blikvangers’ in de tuin moet worden. Als deze is bepaalt kunnen de planten worden gekozen die de basis van de tuin vormen. Een aantal planten die het hele jaar door groen blijven zorgen ervoor dat de tuin er het hele jaar

fris bijligt. Per seizoen kun je een aantal eyecatchers planten die een deel van het jaar de show stelen. Kies kleuren die passen bij de omgeving. De zon en schaduw kunnen effect hebben op een kleur. In een schaduwhoek kun je een felle kleur als rood combineren met zachtere kleuren als paars, roze en grijs. Planten met een grijs- en zilverkleurig blad als Zilversalie, Alsem of Senecio zorgen voor een moderne en stijlvolle touch. Goud en geel zorgen voor een warme en zonnige kleur, ideaal ,voor een tuin met veel schaduw. Blauwe kleuren zorgen voor een robuuste en krachtige uitstraling. Bodembedekkers als zijn handig voor moeilijke hoekjes die vaak aanwezig zijn in de stadstuin. Een gedeelde schutting kan een mooie groene muur worden met klimop.

tuin beplanting

Aankleding
Een bloempot of plantenbak zorgt voor een extra stijlaccent. Een roestvrijstalen pot met grassen geeft een modern effect, terracotta potten met zachte bloemen zorgen voor een romantische sfeer. In een kleine tuin is een sculptuur een bijzondere blikvanger. Meubels die zijn gemaakt van natuurlijke materialen passen goed bij natuurlijke vormen. Een metalen stoel zorgt juist weer voor een moderne uitstraling. Een mooie bank in de zonkant zorgt voor een perfect leesplekje.

Met deze tips en aanwijzingen verander je zelfs de kleinste tuin in een stijlvol buitenparadijs!

 

Kiezen van tuin meubilair

In zowat elke tuin kun je het wel vinden  : tuinmeubilair, loungesets of buitenkeuken !
Tuinmeubilair is iets wat in elke tuin thuishoort, maar het is wel belangrijk dat je het juiste tuin-meubilair voor jouw tuin hebt.
Je kunt tuin sets en tuin meubilair in verschillende soorten materialen, vormen en design kopen.
Om de juiste set te vinden moet je beginnen met te bedenken welke soort je wilt.

Materialen

Tuinsets zijn beschikbaar in verschillende soorten materialen.
Zo kun je houten, RVS ,Plastic en nog veel meer soorten tuinmeubilair kopen.
Als je voor een houten tuin-set gaat kun je vaak kiezen tussen verschillende soorten hout zoals :
Teak
Teakhout is een hardhout soort en zeer bestendig tegen vocht, Daarom wordt teak vaak gebrukt als hout voor tuin meubels
Vuren
Vurenhout kan zelf vrij slecht tegen weersomstandigheden en daarom niet echt geschikt voor tuinmeubilair, maar Vurenhout wordt vaak nabewerkt en daardoor krijgt hij zeer goede beschermlaag om toch
als tuinmeubilair te gebruiken.
– Eiken
Eikenhout is een erg harde tuinsoort dat ook vaak wordt toegepast voor het maken van tuin meubels. Als je het eikenhout beitst wordt de levensduur verlengd.
– Steigerhout
Steigerhout wordt de laatste tijd steeds vaker gebruikt voor tuinmeubelen, Het steigerhout wordt vaak als het gebruikt wordt als meubilair van te voren bewerkt zodat het niet gaat vergrijzen.

Design

Naast de verschillende soorten materialen zijn er ook verschillende soorten design stijlen waar je uit kan kiezen.
Je hebt hele rustieke stijlen maar ook super moderne stijlen.
Door de juiste stijl te kiezen die bij jouw eigen tuin past kun je je tuin compleet afwerken in de stijl die jij wilt.
droomhome_tuinarsenaal_tuinmeubelen_jurgen_smit_rvs_design_chaise_longue_tuintafel_minibar_tuin_terras